surmysuu
surmysuusurmysuu

طراحي و اجراي نماي ساختمان ارتباط نزديكي با هم دارند. نماي ساختمان تمام آن چيزي است كه از بيرون ساختمان مي توان ديد. گاهي ساختماني را مي بينيم كه از لحاظ ظاهر و نما فوق العاده است اما شايد همان ساختمان از درون مشكلات فني داشته باشد. نماي ساختمان است كه افراد را به خود جذب مي كند. از اين رو اهميت طراحي نماي زيبا بر هيچ كس پوشيده نيست. بعد از طراحي نما، نوبت به اجراي آن مي رسد. در اين مقاله قصد داريم روند طراحي و اجراي نما در ۸ مرحله براي شما توضيح دهيم با ما همراه باشيد :

۴ دليل طراحي اصولي نماي ساختمان

۱٫ با طراحي درست و اصولي نماي ساختمان مي توان از هدر رفت انرژي جلوگيري كرد.

۲٫ اصولي ترين ساختمان ها با زيباترين نما ها ديده مي شوند.

۳٫ كاهش آلودگي صوتي از اثرات مثبت نماي اصولي است.

۴٫ با طراحي اصولي نماي ساختمان مي توان در برابر بلايا طبيعي نظر زلزله، باد و باران و … خود را بيمه كرد.

طراحي و اجراي نما در 8 مرحله

طراحي و اجراي نما در ۸ مرحله

انواع نماي ساختمان ها؛ مزايا و معايب

نماي آجري ساختمان

نماي آجري يكي از انواع نماهاي ساختمان است كه در سال هاي گذشته پيشرفت زيادي كرده است. ديگر وجود آجرهاي بي رنگ و رو و تكه شده در نماي ساختمان، نماي آجري محسوب نمي شود. از مزايا نماي آجري عايق صوت و حرارت، كاهش اتلاف انرژي، استحكام زياد، نصب و اجراي آسان، طول عمر زياد و… است. در كنار اين مزايا، نماي آجري معايبي دارد نظير وزن بالا كه در اتصال ضعيف ممكن است در هنگام زلزله خطراتي ايجاد كند كه البته با روش هاي نصب جديد اين خطر تا حد زيادي كاهش داشته است.

توجه داشته باشيد آجرهاي به كار رفته در نما در ابعاد و اندازه هاي مختلف در بازار موجود مي باشد و انتخاب آنها به شرايط ساختمان و منقطه جغرافياي بستگي دارد.

اجراي نماي سراميك

از پرطرفدارترين نماهاي ساختمان، نماي سراميك است. عايق صوتي حرارتي و استحكام بالا از مزيت هاي اين نماست. سنگ هاي نما در رنگ هاي مختلف وجود دارد و از اين رو طرفداران زيادي دارند. از شايع ترين معايب نماس سنگي اين است كه با تغييرات جوي و انقباض و انبساط مصالح موجب جدا شدن سراميك از بدنه مي شود كه مي تواند خطرساز باشد. نماي سراميك از كم هزنيه ترين نما هاست.

نماي نانو

نماي نانو براي ضدآب كردن نماي ساختمان استفاده مي شود و معمولا روي نماي سنگ استفاده مي شود. نماي نانو يك پوشش كاملا نامرئي است و براي حفظ ساختمان از رطوبت استفاده مي شود. هم چنين نماي نانو براي افزايش طول عمر ساختمان نيز كاربرد دارد.

نماي كامپوزيت

نماي كامپوزيت از پرطرفدار ترين نماهاي مدرن است. كامپوزيت موادي است كه از تركيب دو يا چند ماده با خواص فيزيكي، شيميايي يا مكانيكي تشكيل شده باشد. كاربرد كامپوزيت‌ به دليل مزايايي همچون وزن كم، قيمت پايين و استحكام بالا نسبت به مواد سنتي در  ساختمان سازي مورد استقبال قرار گزفته است. به طور معمول پنل‌هاي كامپوزيت نما از ۲ لايه ورق آلومينيومي‌ تشكيل شده اند  كه بين  آن‌ها يك هسته پلاستيكي از جنس پلي اورتان قرار دارد. به جاي پلاستيك هم مي توان از مواد معدني ديگر براي افزايش استحكام استفاده كرد. در استفاده از كامپوزيت معمار مي تواند از طرح هاي متفاوت و جديد حتي با گوشه ها يگرد و اشكال مختلف استفاده كند. از مهم ترين مزيت هاي ورق كامپوزيت براي نما، انعطاف پذيري آن است.

مراحل طراحي نماي ساختمان

بازديد از ساختمان

در اين مرحله پيمانكار با بازديد از نما و سنجيدن شرايط محيطي براي طراحي نما ساختمان اقدام مي كند. در نظر گرفتن شرايط آب و هوايي، ساختمان هاي منطقه، جنس و ميزان مصالح در اين مرحله انجام مي شود.

طراحي متناسب با اصول شهرداري

هر ساختمان جزئي از شهر است. قطعا در طراحي هر ساختمان بايد شرايط منطقه شهري و قواعد شهر داري را در نظر گرفت. مهم ترين عامل در گرفتن تاييديه كميته نما ، ميزان انطباق سليقه طراح و كارفرما با اصول ارائه شده توسط شهر داري مي باشد. در طراحي نماي ساختمان شرايط اقليمي را در نظر بگيريد.

  • نصب نرده‌هاي فلزي روي پنجره‌ها، درب هاي ساختمان و ديوار ها مجاز نيست.در صورت نياز به نرده‌هاي حفاظتي سعي كنيد راه هاي ديگري مثل كوچك كردن اندازه پنجره ها را انتخاب كنيد. نماسازي براي تمام سطح نما اجباري است.
  • ايجاد كانال و دودكش بر سطح نماي ساختمان هاي عمومي و مسكوني ممنوع است.
  • نصب كابل برق و تلفن به صورت هوايي و بي نظم از نظر شهرداري مقبول نيست.
  • محل نصب تاسيسات و اجزاي كولر روي نما مشخص باشد.

مصالح مورد نياز نما

در طراحي نما به شرايط آب و هوايي منطقه توجه كنيد. براي كاهش اثرات بلاياي طبيعي مثل باد ، طوفان و.. به مواد و مصالح مصرفي در نما دقت ويژه اي كنيد. براي طراحي صحيح ساختمان نياز است كارفرما و پيمانكار بر سر مواد و مصالح كاربردي توافق كنند.

عدم تداخل مصالح با جغرافياي محيط

در هر منطقه آب و هوايي توجه به مصالح به كار رفته در نما از اولين اقدام هاست. اين وظيفه پيمانكار نما و معمار ساختمان است كه با توجه به محيط جغرافياي براي مصالح مصرفي تصميم بگيرند.
سادگي نماي ساختمان

براي طراحي نماي ساختمان هاي بلند و چند طبقه  به سادگي نما  توجه كنيد. در اين نوع بناها تنوع بيش از حد باعث مي شود نماي ساختمان سادگي خود را از دست بدهد. براي ساده تر نشان دادن نماي ساختمان بهتر است از يك رنگ استفاده كنيد.

مراحل اجراي نماي ساختمان

زير سازي يا شاسي كشي نما

مهم ترين بخش از مراحل اجراي نماي ساختماي شاسي كشي يا زيرسازي مي باشد. در زيرسازي نماي ساختمان، انتخاب مصالح مورد نياز توسط پيمانكار انجام مي شود.

نبشي كشي نما

وارد فاز بعدي كار مي شويم. تهيه نقشه فاز ۲ شاسي كشي توسط مهندس طراح انجام مي شود.

اين نقشه شامل تمامي اطلاعات مربوط به نما از جمله پروفيل هاي مورد نياز، مشخصات مقاطع، ابعاد جوش ، نوع جوش و محل اتصال شاسي كشي است. ناوداني، تيرآهن، نبشي و قوطي از انواع پروفيل زيرسازي مي باشد.

اما نوع نبشي به كار رفته بسيار اهميت دارد به همين خاطر اين مرحله نبشي كشي نامگذاري شده است.

ريسمان كشي نما

در اين مرحله با ريسمان كشي تمام برجستگي و فرورفتگي كار تراز مي شود. توجه داشته باشيد كه اين مرحله بايد به درستي انجام شود. زيرا تراز نبودن نما هزينه هاي زيادي را در آينده براي تان خواهد تراشيد. حال نماي ساختمان طبق نقشه انجام مي شود و پروفيل ها بصورت افقي و عمودي جوش داده مي شوند. اجراي اين مرحله از كار با مصالح مختلف انجام مي شود. در استفاده از سنگ براي اجراي نما، دقت داشته باشيد زيرا وزن نما بالاست و احتمال خرابي به علت قرارگيري نادرست مصالح زياد است.

استفاده از رابيتس

براي استفاده از توري رابيتس به ميلگرد نيز احتياج داريم. ميلگرد براي اتصال توري رابيتس به شاسي كشي استفاده مي شود. براي چسبندگي بالاي توري رابيتس به زيرسازي، روي رابيتس مخلوطي از پودر سنگ و سيمان قرار مي دهيم.

آخرين مرحله كه توسط پيمانكار انجام مي شود، اتصال نماي اصلي به سطح صاف سيماني است. نماها در انواع مختلفي بر اساس مصالح دسته بندي مي شوند. نماي چوبي، سيماني، بتني، سنگي، كامپوزيت و… از انواع نماي ساختمان هاست كه با توجه جنس آن ها براي اتصال به زيرسازي از پيچ و مهره، سيمان و … استفاده مي شود.

توجه داشته باشيد كه زير سازي مهم ترين مرحله اجراي نماي ساختمان است و با توجه به نوع  مصالح نما ساختمان انجام مي شود. در صورت كوتاهي در اجراي زيرسازي امكان نابودي نما در شرايط باران، طوفان، زلزله و.. وجود دارد.

در آخر توجه كنيد كه نماي ساختمان در معرض ديد همه است و نماي ساختمان است كه توجه افراد را جلب مي كند و در عين اينكه بي اهميت بنظر مي رسد، از اهميت بالايي برخوردار است. بنابراين در طراحي نما، مصالح مصرفي، زيرسازي اصولي و اجراي آن نهايت دقت و حوصله را به كار ببريد. ما در مجموعه با رعايت اصول و قواعد طراحي و اجراي نما در كنار شما هستيم تا هويت بصري ساختمان خود را به بهترين شكل اجرا كنيد.

 

امتیاز:
بازدید: 17
برچسب:
:
[ 1399/9/15  ] [ ۱۴ ] [ surmysuu ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
امکانات وب